Conferentie- en Kantoorgebouw

De uiterste oostpunt van het uitbreidingsgebied "Hanzeland" is de locatie voor een conferentie- en kantoorgebouw. Door een gebouw te maken met een driehoekige hoofdvorm wordt enerzijds de ontbrekende gevel van het centrale parkeerplein geleverd, anderzijds wordt begeleiding gegeven aan de IJsselallee, de hoofdontsluiting van het hele gebied.

De gebouwhoogtes zijn zo gekozen, dat het gebouw in groter verband een schakel vormt in oplopende hoogtes met de omliggende gebouwen, zodat de stedenbouwkundige samenhang wordt vergroot. Met het gebouw zelf is een tegendraadse hoogte opbouw gemaakt van laag aan het nu besloten parkeerterrein naar hoog aan de IJsselallee. Het gebouw staat met de zuidgevel in een grote waterpartij; voorheen een reeds aanwezig slootje.

Door de driehoekige gebouwvorm wordt de benodigde gebouwdiepte geleverd voor de grote kolomvrije zalen en is er ruimte voor de centrale vide met pontificale trap, de "spil" van het conferentiecentrum.

In de trappenhuizen, met name bij de hoofdentree, is met bescheiden middelen op een klein oppervlak een grote ruimtelijkheid bewerkstelligd. De open gevel wordt verbijzonderd door scheefstaande kolommen, met name bij de hoofdentree. De overige gevels hebben een meer introvert karakter. De gemetselde gevel kan gezien worden als een geknipte en gevouwen huid, ondersteund door bijzondere detaillering, zowel intern als extern.

Het gebouw bevat het specifieke programma van een conferentiecentrum met zalen in een oplopende reeks van 2 tot 200 mensen, inclusief voorzieningen als een restaurant met keuken en flexibel indeelbare kantoorruimtes voor huurders.

De grootste zalen en het restaurant bevinden zich op de begane grond. Het restaurant is gelegen op het zuiden, met steiger aan het water. Deze steiger vormt ook de hoofdentree aan de noordgevel, in de beschutting van de op kolommen staande punt van het gebouw.