Verbouwing Woonhuis

Aan de Osdorperweg in het oude dorp Sloten, tegenwoordig gelegen binnen de gemeentegrens van Amsterdam, heeft de dienstwoning van een architectenbureau jarenlang leeg gestaan. Het uit de dertiger jaren daterende  pand wordt rigoureus verbouwd. De karakteristieke onderdelen van zowel gevel als interieur zijn bewaard gebleven en gerestaureerd. De bestaande kap is volledig vervangen door een ruimere, goed geïsoleerde houten dakconstructie die met zink is bekleed met hierin twee dakkapellen. De volledige technische installaties zijn vernieuwd en uitgebreid; onder andere met een warmte terugwin installatie. Door de achtergevel twee meter te verplaatsen ontstond de benodigde interne ruimtevergroting ten behoeve van keuken en eetkamer. Hoge oregon-pine deuren bieden hier toegang tot het dakterras en daktuin. Nieuwe trappen en schuifdeuren bewerkstelligen ruimtelijkheid en lange zichtlijnen. De nieuwe badkamer, in de kap, koppelt beide slaapkamers aan elkaar, eveneens middels schuifdeuren.
De intieme woning, met z’n specifieke indeling, vroeg ook om op maat gemaakt meubilair zoals convectorkasten, kamer-en-suite vitrines en badkamermeubilair. Doordat de ruimtes onderling van elkaar kunnen worden afgesloten, kan het wonen, al naar gelang het seizoen (zomer of winter) op een groter dan wel kleiner oppervlak plaatsvinden.
Gekozen afwerkingen, tot en met de lichtknopjes, sluiten aan bij sfeer van de dertiger jaren in combinatie met moderne detaillering.