Over ons bureauHet architectenbureau Kerste – Meijer is gestart in 1991 en bestaat uit 2 architecten en een team van vaste medewerkers. In ons werk hanteren we geen vooringenomen ontwerpprincipes. Door te reageren op programmatische en situatieve gegevens ontstaan ‘thema's’ en ontwikkelt de vormgeving zich gaandeweg het ontwerpproces. Naast functionele en economische aspecten laten wij ons in dit proces leiden door de culturele context binnen de opgave en het spanningsveld tussen architectonische expressie en een zuiver constructief beeld. Met grote zorg wordt gewerkt aan de kwaliteit van detailleringen. Duurzaamheid, in zowel visuele als materiële zin, speelt hierbij een belangrijke rol. 


De projectarchitect blijft vanaf het ontwerp tot en met de uitvoering bij een plan betrokken. Het digitaal uitwerken van de plannen en schrijven van bestekken, alsmede het maken van presentatiemaquettes geschiedt binnen het bureau. Als vanzelfsprekend behoren directievoering en toezicht op de bouw ook tot de bureauwerkzaamheden.

Al naar gelang de omvang en aard van het werk worden externe adviseurs ingeschakeld, op gebied van constructie, installatietechniek, brandveiligheid en duurzaamheid. Mede door deze onafhankelijke opstelling is een hoge mate van consistentie en kwaliteit gewaarborgd.

Er wordt aan een gevarieerd aantal opdrachten gewerkt, te weten: woningbouwplannen, privé woonhuizen, utiliteitswerken, inrichtingswerkzaamheden, verbouwingen en renovaties, vaste- en beweegbare bruggen en overige infrastructurele werken, alsmede haalbaarheidsstudies en stedenbouwkundige onderzoeken.

Vanaf begin 2009 is ons bureau participant van Dutch Green Building Council.